Planlagte Kull

[vc_row][vc_column border_color=»» visibility=»» width=»1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=»sidebar-1″][/vc_column][vc_column border_color=»» visibility=»» width=»3/4″][vc_column_text disable_pattern=»true» align=»left» margin_bottom=»0″]

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=»true» align=»left» margin_bottom=»0″]

Oppdatert: 13/10- 2019

Opplysninger om planlagte kull er å finne på siden, og litt info om rasen.

L. 2 uker

.

.

.

NORD UCH KBHV-17 RLD N RLD F Tottakai Enks Oo Illuusio & BH-VT Zerberus Vom Wunderhorn

27/9-19 . Paring er foretatt og vi håper på valper i slutten av november.

 Tiika. HD: B, AD O. Patellatestet fri , Øyelyst fri 2017. 

Tiika er en veldig trivelig  tispe med god arbeidsvilje. Tiika har fra før fått et kull med 5 valper. De viser alle et svært godt gemytt og gode helseresultater. To av de er nå helsetestet og fri for HD/AD.

Eiers beskrivelse av Tiika: Tiika er snill og kosete, masse energi men allikevel rolig. Utrolig lærevillig og kan masse triks.  Hun er veldig flink på kurs og tar ting med en gang.
Trener i Rallylydighet  avancerad klasse. (klasse 3) . Lydighet, spor, bruks, nosework og nå Agility . Hun svever over hindrene i glede og tar nesten banen alene tross at vi kun har trenet litt. Utstilling har hun bare fått excellent og er nå Norsk, Svensk og Dansk Champion.

 Zerberus. HD: A, AD: 0, PL:0 , Øyne, Hjerte, Rygg:  Ua (2019)

Zerberus er en herlig lettrent hund med godt gemytt. Han har konkurrert med meget lovende resultater, mange pallplasseringer og allerede i ung alder kvalifisert seg til klasse tre i lydighet og rallylydighet. I utstilling utmerker han seg meget bra. Han har nasjonalt CERT i Norge, Sverige og Danmark, et av dem for Fransk rasespesialist. Han har Nordisk Show CERT i Norge, Sverige og Danmark, samt CACIB i Norge. Han har også bestått Ferdselsprøve.

Eiers beskrivelse av Zerberus: Zerberus har den arbeidskapasiteten alle håper å få når de kjøper en hund, uavhengig av rase, de vil satse med i hundesport. Han har konsentrasjonsevnen, iveren og farten.
Zerberus er alltid motivert for trening! Han kan trenes med leke, godbiter eller kun ros som belønning og gjør sitt beste uansett. Han er en utrolig morsom hund å trene, da han gir alt i det han gjør.
Zerberus vokste sakte og jeg har hatt mye å gjøre i ny jobb. Han begynte derfor ikke å trene lydighet før i januar 2019. Zerberus er fremdeles ung og trenes ikke i lydighet mer enn 1-2 ganger ukentlig. Allikevel er han allerede klar for klasse tre i både lydighet og rallylydighet, har bestått ferdselsprøven og har så vidt kommet igang med sporarbeid med mål om brukskåring. Han er en fantastisk lettlært hund som virkelig ønsker å gjøre sin eier til lags. Han er myk og førerorientert og velger samarbeid fremfor omgivelsene. Han er den hunden som gir hundefolk stjerner i øynene og som får garvede bc-eiere til å ønske mer info om rasen.
Han er virkelig en «once in a lifetime-hund»!
Zerberus er en omgjengelig hund som kan gå løs hvor som helst. Han elsker fart, spenning og fysisk aktivitet, og har utømmelige mengder energi, men er allikevel en rolig og behagelig hund inne. Han er enkel å ha med på reiser og tilpasser seg fort hotellrom, hytter og endrede rutiner. Like uproblematisk i bymiljø som på landet.
Jeg anser det også som et stort pluss at han bråker lite. Han kan varsle om det banker på døren, om noen går helt inntil bilen eller det kommer en brå lyd når vi er på nye steder, men det er utrolig sjelden han bjeffer og han stoppes enkelt med et nei eller et knips med fingrene. Zerberus viser stor interesse for beitedyr og vil gjerne sirkle dem om han får lov, men kan problemfritt gå løs i beiteområder. Han bryter på kommando og kommer lett på innkalling. Vi har dessverre ikke hatt tid til å prøve oss på gjeting enda, men kommer til å ta anleggstesten i fremtiden.

Mer om Zerberus kan leses på hans hjemmeside :  https://sites.google.com/view/tiquliki/

Kullet følger Norsk Pyreneerhundsklubb retningslinjer for avl. Annonsering av kullet kan også ses her: https://sites.google.com/view/nphkpyrrevalper/start/kull-ventes?authuser=0

Kullet vil ha en innavl på 0%

.

.

.

En Oppfordring

Har du en pyrre eller velger en, så anbefaler jeg at dere leser litt historikk rundt rasen, da forstår man mer sin lille hund.
Et lite utdrag om dens væremåte:

I standarden står det :

Til tross for liten størrelse og vekt utstråler den et maksimum av nervøs energi. Alltid med et meget våkent og granskende uttrykk som sammen med meget livlige bevegelser gir et karakterisk helhetsinntrykk ulik andre raser.

Info:

Først og fremst er den Pyreneiske gjeterhunden en brukshund, en gjeterhund som utfører en utrøttelig jobb i fjellet. I vanskelige forhold, i forskjellig type arbeid, i kupert terreng, i tøft vær, på lange avstander som den skal dekke, etc.) Gjeterhunden er verktøyet for bonden, og den ble ofte bedt om å ta initiativ selv – ved å bruke dens «hjerne». I lang tid har folk og den pyreneiske gjeterhunden levd i isolerte daler og fjerntliggende landsbyer hvor det før i tiden var dårlig med kommunikasjonsmidler. Deres liv den gang var vanskelig og ensomt. Dette var kilden til deres frykt for det «ukjente». Enhver liten hendelsen var noe ekstraordinært. Og vår lille gjeterhund har ingen tvil arvet denne egenskap av karakter. Å leve i et vakuum den gang har påvirket dens temperament (mistenksom) og dens genetikk (Blodsbånd). Denne egenskapen av karakter ble forsterket generasjon etter generasjon på grunn av mangel på ytre stimuli og satt sitt preg på avkommene . Så, noe som er rart eller annerledes fanger hundens oppmerksomhet og det er derfor den har en tendens til å bjeffe og er alltid på vakt. Denne hunden holder seg ikke i ro, den ser, spionerer og er nysgjerrig på alt.

Denne nervøse energien og dette temperamentet resulterer i en hund som tar til seg alt som omgir den med spørrende, spøkefull, nysgjerrig og rampete utseende. Den har et opprørsk, stolt, edel og lystig uttrykk.
Det definerer vår lille gjeters uttrykk. Du kan forestille deg at den ser en flokk, noe på gården, eller noen uvanlige bevegelser. Den vil alltid ha dette utseende og disse ulike uttrykkene.

Verden har endret seg for den Pyreneisk gjeterhunden, da den må tilpasse seg mer som familiehund.
Man prøver ikke å oppmuntre avl av hunder som ikke er omgjengelig. Men selv om en liten pyrre er mer omgjengelig, vil den forbli mistenksom. Man bør ta vare på dens nysgjerrighet og dens årvåkenhet . Det er dens naturlige måte å utrykke seg selv på.

Det er viktig å jobbe mye med miljøtreninger/sosialiseringer. Og får man en valp som viser skyhet til fremmede, og er av den engstelig typen, så skal man ikke glemme dens opphav.

Det nevnes dette, for selv om man prøver å avle frem godt gemytt så skal man samtidig tenke litt på dens måte å være på…..man må ikke glemme det. Velger man en pyrre så må man ta det i betraktning. Om man vil ha en supersosial hund, så bør man velge en annen rase. Men om man vil ha en hund som elsker å jobbe og samtidig gir deg en utfordring….så er pyrre en bra brukshund.

Når du kjøper valp av oss så vil vi prøve å være behjelpelig med å finne den rette valpen til den rette eier. Det er en aktiv rase som elsker å jobbe, og passer til aktive hjem. Underveis i kullet blir dere informert om valpenes personlighet. Det er viktig å finne den valpen som passer deg, dere skal jo leve sammen i mange år.

Man kan hos oss ikke bare velge valp ut i fra farge, vi ønsker at du som valpekjøper prøver å velge den valpen som kan passe til din livstil og ikke se seg blind på fargen som mange gjør. Om man vil ha tispe eller hanhund er opp til hver enkelt. Uansett så vil prøve å etterkomme ønsker.

Velger du valp fra oss så vil vi gjerne kunne følge valpen, som den første oppdretteren av rasen i Norge syns jeg det er viktig å kunne følge valpen i dens videre liv. Helse/gemytt og arbeids egenskaper er viktig for meg å vite om. Vi vil alltid være der for våres valpekjøpere. Om dere trenger råd, eller bare vil slå av en prat så er vi her 🙂

Våres valper vokser opp inne i huset og blir sosialisert på familien her og våres hunder. Vi jobber mye med sosialisering både i og uten hjemmet.

Om du lurer på noe så ta gjerne en uforpliktende samtale på tlf: +47 95066803 eller på mail: facerase@hotmail.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fullwidth=»false» attached=»false» padding=»0″ visibility=»» animation=»»][vc_column border_color=»» visibility=»» width=»1/1″][mk_social_networks size=»medium» style=»rounded» margin=»4″ border_color=»#cccccc» bg_hover_color=»#232323″ icon_color=»#1e73be» icon_hover_color=»#1e73be» align=»left» facebook=»https://www.facebook.com/Bergerdespyreneesafacerase/» instagram=»https://www.instagram.com/aina_m_larsen/» youtube=»https://www.youtube.com/channel/UC0–gojvnB3JUPxxAa8dk-g?view_as=subscriber»][/vc_column][/vc_row]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *