Planlagte Kull

Home / Rasen / Planlagte Kull

Oppdatert: 15-07- 2018

Hei, siden du er nå inne og titter på denne siden så er du vel litt nysgjerrig på rasen og kanskje lurer på valp?

Opplysninger om planlagte kull er å finne på siden, og litt info om rasen.

L. 2 uker

———-

NO SE  UCH Bellatrix

 N SE UCH Bellatrix Hd fri: A og ED: Fri A

N SE UCH Bellatrix
Hd fri: A og ED: Fri A

Parring av La-trix  blir enten høst/vinter 2018, eller sommer 2019. Det vil mest sannsynlig bli hennes siste kull. La-trix har to kull fra før og har gitt veldig bra valper i både gemytt og helse. Valper selges kun til aktive personer innenfor hundesporter.

—————————-

Det ble født fem valper den 6/7-8

Tre gutter og to tisper.  

HeJw-16 Dragon Master de Bien-Aime

HD: A, AD: 0, Øyelyst fri, Rygg røntget fri. 43 cm høy.

&

NORD UCH KBHV-17 Tottakai  Enks Oo Illiuusio

HD : B, AD: 0, Øyelyst fri, 47 cm høy

Tiika og Sammy

Tiika og Sammy

————————————————————————————-
————————————————————————————-
————————————————————————————-

 

 

En Oppfordring

Har du en pyrre eller velger en, så anbefaler jeg at dere leser litt historikk rundt rasen, da forstår man mer sin lille hund.
Et lite utdrag om dens væremåte:

I standarden står det :

Til tross for liten størrelse og vekt utstråler den et maksimum av nervøs energi. Alltid med et meget våkent og granskende uttrykk som sammen med meget livlige bevegelser gir et karakterisk helhetsinntrykk ulik andre raser.

Info:
Først og fremst er den Pyreneiske gjeterhunden en brukshund, en gjeterhund som utfører en utrøttelig jobb i fjellet. I vanskelige forhold, i forskjellig type arbeid, i kupert terreng, i tøft vær, på lange avstander som den skal dekke, etc.) Gjeterhunden er verktøyet for bonden, og den ble ofte bedt om å ta initiativ selv – ved å bruke dens «hjerne». I lang tid har folk og den pyreneiske gjeterhunden levd i isolerte daler og fjerntliggende landsbyer hvor det før i tiden var dårlig med kommunikasjonsmidler. Deres liv den gang var vanskelig og ensomt. Dette var kilden til deres frykt for det «ukjente». Enhver liten hendelsen var noe ekstraordinært. Og vår lille gjeterhund har ingen tvil arvet denne egenskap av karakter. Å leve i et vakuum den gang har påvirket dens temperament (mistenksom) og dens genetikk (Blodsbånd). Denne egenskapen av karakter ble forsterket generasjon etter generasjon på grunn av mangel på ytre stimuli og satt sitt preg på avkommene . Så, noe som er rart eller annerledes fanger hundens oppmerksomhet og det er derfor den har en tendens til å bjeffe og er alltid på vakt. Denne hunden holder seg ikke i ro, den ser, spionerer og er nysgjerrig på alt.

Denne nervøse energien og dette temperamentet resulterer i en hund som tar til seg alt som omgir den med spørrende, spøkefull, nysgjerrig og rampete utseende. Den har et opprørsk, stolt, edel og lystig uttrykk.
Det definerer vår lille gjeters uttrykk. Du kan forestille deg at den ser en flokk, noe på gården, eller noen uvanlige bevegelser. Den vil alltid ha dette utseende og disse ulike uttrykkene.

Verden har endret seg for den Pyreneisk gjeterhunden, da den må tilpasse seg mer som familiehund.
Man prøver ikke å oppmuntre avl av hunder som ikke er omgjengelig. Men selv om en liten pyrre er mer omgjengelig, vil den forbli mistenksom. Man bør ta vare på dens nysgjerrighet og dens årvåkenhet . Det er dens naturlige måte å utrykke seg selv på.

Det er viktig å jobbe mye med miljøtreninger/sosialiseringer. Og får man en valp som viser skyhet til fremmede, og er av den engstelig typen, så skal man ikke glemme dens opphav.

Det nevnes dette, for selv om man prøver å avle frem godt gemytt så skal man samtidig tenke litt på dens måte å være på…..man må ikke glemme det. Velger man en pyrre så må man ta det i betraktning. Om man vil ha en supersosial hund, så bør man velge en annen rase. Men om man vil ha en hund som elsker å jobbe og samtidig gir deg en utfordring….så er pyrre en bra brukshund.

………………………………………………………………………………………………………..

Når du kjøper valp av oss så vil vi prøve å være behjelpelig med å finne den rette valpen til den rette eier. Det er en aktiv rase som elsker å jobbe, og passer til aktive hjem. Underveis i kullet blir dere informert om valpenes personlighet. Det er viktig å finne den valpen som passer deg, dere skal jo leve sammen i mange år.

Man kan hos oss ikke bare velge valp ut i fra farge, vi ønsker at du som valpekjøper prøver å velge den valpen som kan passe til din livstil og ikke se seg blind på fargen som mange gjør. Om man vil ha tispe eller hanhund er opp til hver enkelt. Uansett så vil prøve å etterkomme ønsker.

Velger du valp fra oss så vil vi gjerne kunne følge valpen, som den første oppdretteren av rasen i Norge syns jeg det er viktig å kunne følge valpen i dens videre liv. Helse/gemytt og arbeids egenskaper er viktig for meg å vite om. Vi vil alltid være der for våres valpekjøpere. Om dere trenger råd, eller bare vil slå av en prat så er vi her :)

Våres valper vokser opp inne i huset og blir sosialisert på familien her og våres hunder. Vi jobber mye med sosialisering både i og uten hjemmet.

Om du lurer på noe så ta gjerne en uforpliktende samtale på tlf: +47 95066803 eller på mail: facerase@hotmail.com

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search